Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
7 août 2013 3 07 /08 /août /2013 11:45

Foarte des mi se pune întrebarea: Cum pot ajunge la Cheile Turzii? despicătura se vede de oriunde din apropierea oraşului nostru. Pentru Turda, este un fel de simbol de recunoaştere.

Hai, la Cheile Turzii!

Dacă vii cu trenul, cobori la Câmpia Turzii şi iei autobuzul ALIS, care te aduce la Turda. De-aici, cu un microbuz, poţi merge la Petreştii de Jos şi ... eşti la intrarea, din amonte, în Cheile Turzii. Acolo, vei găsi un camping, cu posibilităţi de campare şi ceva de mâncare, cafea, bere, etc.

Dacă vii cu maşina:

- dinspre Aiud: aproape de intrarea în Turda, alegi drumul spre Câmpeni şi, după primul sat, Mihai Viteazu, o iei, la dreapta, înspre satul Cheia.

- dinspre Câmpeni: după satul Corneşti, o iei, la stânga, înspre satul Cheia.

Din Cheia, mai mergi vreo 3 km şi ajungi pe platoul de deasupra Cheilor Turzii. Poţi lăsa maşina aici sau poţi coborî la cabana, care se află la intrarea, din aval, în Cheile Turzii. Acolo, vei găsi un camping, cu posibilităţi de campare şi ceva de mâncare, cafea, bere, etc.

- dinspre Cluj Napoca: în satul Tureni, intri în sat, îl străbaţi şi ieşi înspre Petreştii de Jos. După ce treci podul peste autostradă, o iei la dreapta şi după vreo 3 km ajungi în Petreştii de Jos şi ... eşti la intrarea, din amonte, în Cheile Turzii. Acolo, vei găsi un camping, cu posibilităţi de campare şi ceva de mâncare, cafea, bere, etc.

- din Turda, o iei spre Sănduleşti, străbaţi satul şi mai mergi vreo 3 km şi ajungi pe platoul de deasupra Cheilor Turzii. Poţi lăsa maşina aici sau poţi coborî la cabana, care se află la intrarea, din aval, în Cheile Turzii. Acolo, vei găsi un camping, cu posibilităţi de campare şi ceva de mâncare, cafea, bere, etc.

- tot din Turda, după intersecţia cu drumul spre Sănduleşti, poţi alege să continui drumul şi, după vreo 7 km, ajungi la Petreştii de Jos şi ... eşti la intrarea, din amonte, în Cheile Turzii. Acolo, vei găsi un camping, cu posibilităţi de campare şi ceva de mâncare, cafea, bere, etc.

Dacă vrei să mergi pe jos, per pedes apostolurum, din Turda, mergi pe "drumul domnilor" şi, în circa două ore de mers, ajungi pe platoul de deasupra Cheilor Turzii. De-aici, cobori la cabana, care se află la intrarea, din aval, în Cheile Turzii. Acolo, vei găsi un camping, cu posibilităţi de campare şi ceva de mâncare, cafea, bere, etc.

Raport duminical de hălăduială: 1. spre Cheile Turzii, Raport duminical de hălăduială: 2. la Cheile Turzii,  Raport duminical de hălăduială: 3. dinspre Cheile Turzii

O variantă mai simplă este ca, ajuns la Turda, să ne întâlnim şi, împreună cu Penelopa, să mergem peste dealuri, pe lângă lacul de la Sănduleşti, direct la cabana din aval de Cheile Turzii, să trecem prin defileu şi să ne-ntoarcem pe la Izvorul lui Alexandru Macedon, apoi, pe la Izvorul romanilor, să coborâm în Cheile Turului şi să venim, prin Copăceni, la Turda! Asta ar însemna circa opt - nouă - zece ore de mers lejer, prin natură, cu opriri - unde dorim!

Despre defileu, veţi găsi fel şi fel de informaţii, scise şi copiate de neavizaţi. O opinie pertinentă puteţi citi în postarea: Înspre dezinformare sau antipromovare, scrisă de un adevărat Om al Cheilor noastre!

Nu am postat multe imagini, ci, puzderie de link-uri spre postări cu ... foarte multe imagini. Pentru orice altă lămurire, pentru sprijin, verbal sau ... însoţire, lăsaţi un comentariu la postare, cu date de contactare (e-mail sau mobil, messenger sau skype, etc.), şi vă contactez. Comentariile de pe blogul Zamfir Turdeanu' sunt moderate de subsemnatul, deci, nu vor fi vizibile pentru public.

Alte postări cu imagini: O zi bunăLa Chei, Cheile … mele, Pajura Turzii, Memorialului Misi Szalma, ed. XXXVI, Tributul Cheilor, Între Chei, In memoriam: Misi Szalma, Misi se poate odihni, ... şi foarte multe altele.

Notă: postarea este preluată de pe blogul Zamfir Zurdeanu'

Partager cet article
Repost0

commentaires