Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
8 février 2011 2 08 /02 /février /2011 23:08

Cele „zece porunci” ale exilatului român
1. Fii mândru că eşti Român! Afirmă-te întotdeauna ca atare. Suntem un popor nobil, vechi.civilizaţia are rădăcini adânci în pământul ţării noastre.
2. Afirmă-ţi dragostea pentru Patrie ori de câte ori ai ocazia.Nu pentru că eşti şovin, ci pentru că doreşti să serveşti pe cei rămaşi acasă.
3. Apără drepturile poporului Român în totalitatea lui. Nu Regăţeni, Transilvăneni, Basarabeni, Bănăţeni,Ttimoceni, Aromâni sau Megleniţi. Toţi suntem Români.
4. Ajută-ţi compatrioţii din mult-puţinul ce ai. Dă-ţi tainul; nu-l precupeţi.
5. Susţine instituţii româneşti din diaspora oricât de modeste sau imperfecte ar fi ele.
6. Nu critica niciodată, nici măcar „prieteneşete” pe românul care se străduieşte să apere sau să promoveze cauza naţională. Fă tu mai bine.
7. Nu aduce nicio critică, nici măcar „constructivă”, semenului tău care luptă. Critica ta să se afirme prin faptă; făcând mai mult şi mai bine decât face el.
8. Fii întotdeauna conştient că gelozia, invidia şi calomnia constituie ultimul refugiu al omului frustrat şi slab, care nu mai are nici ţară şi nici poziţie în societate. Nu te lăsa pradă acestor sentimente inferioare.
9. Opune-te numai celor care guvernează la Bucureşti, pentru că ei siluiesc voinţa poporului Român. Opoziţia faţă de eforturile altor patrioţi români este o irosire de energie.
ratiu zamfir10. Fă ceva pozitiv pentru ţara ta, pentru ţara din care te tragi şi pentru compatrioţii tăi, oricât de modest sau neînsemnat; dar fă-o în fiecare zi.


Acestea au fost cele „zece porunci” pe care Ion Raţiu le-a prezentat la primul Congres al Uniunei Mondiale a Românilor Liberi, congres desfăşurat la Geneva, în 1984

 

Notă: Am preluat aceste porunci din Ziarul 21. Acolo se relatează despre seria „Întâlnirilor colocviale” care încep să devină o tradiţie la Turda. Din păcate, de când am criticat faptul că la un vernisaj ... Buda este închisă (!), a rămas doar ... Pesta şi nu mai primesc semnale de la Indrei. De-aceea, aflu din alte părţi despre lucruri care m-ar fi interesant să le consemnez de la faţa locului, în direct. Bietul Ion Raţiu!

Partager cet article
Repost0

commentaires

D

Superba fotografie!
Mai Zamfire, daca o sa te straduiesti chiar ca o sa intri in istorie!


Répondre
Z


# Dama fara cameli: Mulţumesc pentru sugestie! Stai lini;tită: sunt deja în ... isteria locală! Din cauza succesului cu blogurile, am speriat un maistru profesionist,
cel care dictează moda în presa locală. Aşa am aflat tot siul de chestii despre ... mine: cică, aş fi beţiv (oricine mă cunoaşte, ştie că nu beau!), sunt pedofil (uită-te la imaginile cu copii de
pe blogurile mele şi vei înţelege că-mi sunt dragi copiii!), sunt finanţat de PSD (deşi, orice om cu ceva minte ştie că partidele nu finanţează persoane private!), ...P

eu as sintetiza totul in "Respectate pe tine si pe cei din jur!"


Répondre
Z


# Pato Basil: De la respectul de sine pornesc toate celelalte. Dacă pe tine nu te respecţi, nu mai pot aştepta să mă respecţi pe mine, mediul, istoria, ...A

Noa serbus. Este pentru prima dată când citesc aceste porunci.


Répondre
Z


# abbilbal: Normal: nu eşti un exilat, ci, stai acasă, cu minte!