Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
19 août 2011 5 19 /08 /août /2011 19:30

După aproape două decenii de renovare, muzeul turdean se redeschide la Zilele Turzii. Doar ca să fie un motiv - în plus - de tăiat o panglică. Portocalie - să nu uitaţi!


 1-a-DSC07194.jpgEste adevărat că, pe la începutul anilor '90, malul se prăbuşea, punând în pericol existenţa clădirii. Dar, bătăliile pentru fonduri au fost aprige şi nu întotdeauna victorioase.

De ani buni, tronează panoul cu "Vizitaţi muzeul" ... care era închis. Un fel de "vezi, turistule, ce jmekerii suntem noi?"!

Zilele trecute am stat de vorbă, la umbra pomilor netăiaţi (au scăpat pentru că sunt pe proprietatea bisericii de-alături!), printre artefacte antice distruse modern, cu muzeograful Horaţiu Groza, care a fost dispus să ne destăinuie ceva din misterele deschiderii muzeului.

 

Având în vedere cele scrise de-a lungul timpului, referitor la această instituţie-fantomă a urbei, cred că, dacă nu venea această redeschidere parţială, aş fi propus să-i schimbe numele în "Muzeul de Isterie".
Partager cet article
Repost0

commentaires

A

Poate fi considerat un început. Dar dacă vor mai fi măcar zece turdeni sufletişti ca tine, s-ar putea ca muzeul să devină din nou MUZEU apreciat aşa cum merită.


Répondre
Z


În Turda, sunt mulţi sufletişi. Dar, ei au şi minte. Şi ... nu şi-o pun cu hidra portcotalie! Doar eu sunt incapabil să pic pe spate când văd atâtea porcării porcotalii ce se fac, din banii
publici, în dispreţul cetăţenilor.S

Dacă Zolty vrea să meargă în vizită la muzeu poate?


Répondre
Z


Evident că NU! Muzeul este la Turda, iar, Turda este în România! Sau ... Te voi informa când voi putea să intru. Deocamdată, ca blogger, nu pot. Lucrările sunt secrete şi se comunică numai
jurnaliştilor portocalii. Pardon, profesionişti. Ei primesc informaţiile oficiale.