Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
22 mars 2012 4 22 /03 /mars /2012 17:28

O ştire bună, pentru turdeni şi turişti, deopotrivă:

 

"... la Muzeul de Artă Cluj-Napoca o întâlnire a reprezentanţilor muzeelor din judeţul Cluj membre ale Reţelei Naţionale a Muzeelor din România (RNMR) având ca obiectiv constituirea unui grup de lucru în vederea organizării la Cluj-Napoca a Nopţii Muzeelor care va avea loc sâmbătă 19 mai 2012.

Au participat reprezentanţi ai Muzeului de Artă Cluj-Napoca, Muzeului Naţional de Istorie a Transilvaniei, Muzeului Etnografic al Transilvaniei, Muzeului de Istorie Turda, Muzeului Municipal Dej, ai muzeelor Universităţii Babeş-Bolyai (de mineralogie, palentologie, zoologie) şi membri ai conducerii RNMR.

Noaptea Europeană a Muzeelor este iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa fiind celebrată de peste 3.000 de muzee din toată Europa. RNMR coordonează desfăşurarea evenimentului la nivel naţional asigurând o prezentare comună a muzeelor participante prin site-ul special dedicat Nopţii Muzeelor şi prin campanii de promovare." - scrie Bianca Pop, în  Foaia transilvană.

 

Un demers interesant, menit să asigure prezenţa muzeului turdean (tăcut, timp de aproape două decenii!) în rândul muzeelor care se află pe lista turiştilor şi a pasionaţilor de istorie.

Apoi, poate, cu ajutorul muzeofrafilor, să avem parte şi de o "Zi a porţilor deschise la Castru LVM"!

Partager cet article
Repost0

commentaires