Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
30 mars 2012 5 30 /03 /mars /2012 07:03

 

Am primit un incitant Comunicat de presa din partea ratestilor:

SAPTAMANA “SCOALA ALTFEL”
Joi 5 aprilie 2012, Centrul Ratiu pentru Democratie in parteneriat cu Primaria Municipiului Turda, Serviciul de Transport Public si Muzeul de Istorie Turda, organizeaza evenimentul central al proiectului “Scoala Altfel”,Sa recladim Castrul Roman”.

Scopul proiectului este de a promova patrimoniul istoric local (Castrul Potaissa) in randul elevilor in special si a comunitatii locale in general. Prin acest proiect, Centrul Ratiu pentru Democratie isi propune dezvoltarea sentimentelor pozitive fata de apartenenta la comunitatea turdeana, promovarea invatarii istoriei locale prin desfasurarea unor activitati non-formale si exersarea cooperarii intre elevi.

Incepand cu ora 10.00, cei 2000 de elevi participanti se vor deplasa pe Dealul Cetatii unde, urmand marcajele (steagurile) plasate anterior de voluntarii Centrului Ratiu pentru Democratie, vor forma un zid viu al castrului. Aceasta le va permite intelegerea dimensiunilor initiale ale castrului precum si topologia constructiei. Ulterior se vor deplasa spre centrul sitului arheologic unde vor forma centurii si vor asista la o scena de lupta dintre daci si romani pusa in scena de Virtus Antiqua, trupa de reenactment care sustine promovarea valorilor antichitatii.

Centrul Ratiu pentru Democratie sustine si promoveaza patrimonial istoric local si regional, incurajand exprimarea individuala a valorilor pe care le considera esentiale intr-o societate democratica. Centrul Ratiu pentru Democratie multumeste partenerilor implicati in proiect si voluntarilor pentru sustinere.

Promit sa fiu pe-acolo si sa va relatez de la eveniment. E minunat ca si-au amintit si de castrul roman, uitat de timp si de autoritatile locale.

Partager cet article
Repost0

commentaires