Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
1 novembre 2009 7 01 /11 /novembre /2009 09:30
Am primit o imagine rară, cu încărcătură istorică:
Poza rarissima: serbarea la Turda a zilei de incoronare a regelui Carol al II-lea, la 8 iunie 1936.
Regele Carol al II-lea a fost incoronat pe data de 8 iunie 1930.

Corespondentul îmi scrie:
La aceasta adresa din net am gasit poza. Nu recunosc din pacate nici o persoana. Nu stiu daca s-a serbat "incoronarea" sau "urcarea pe tron" a regelui Carol al II-lea, respectiv nu stiu daca regele Carol al II-lea a fost "incoronat" sau a fost numai "urcat pe tron". Stiu ca precedentii regi Carol I si Ferdinand au fost sigur "incoronati" (nu "incornorati" ...).Poti publica poza, eventual cu indicarea sursei din net (Profila).
Mulţumesc, aşa fac. Şi vine cu precizarea:
In spatele oamenilor se vede parterul cladirii actuale "Fierul" (Piata Republicii 44-45), pe atunci magazinul de fierarie F. (Ferencz) Tutsek.

Update: un Prieten a obţinut iliustrata respectivă. Înainte de a o integra în colecţie, a scanat faţa şi verso-ul cărţii poştale şi, prin intermediul meu, vi le oferă în imagini de calitate mai bună:
Turda-8-iun-1936-grup.jpgTurda-8-iun-1936-verso.jpg
Partager cet article
Repost0

commentaires

S
<br /> am o ilustrata nu stiu exact daca este din Turda<br /> <br /> <br />
Répondre
Z
<br /> <br /> # silviu: Foarte simplu: Dacă eşti din Turda sau Câmpia Turzii mă suni la 0747 128 938 şi bem o cafea discutând despre ilustarată. Dacă nu, o scanezi şi trimiţi scanarea ca fişier ataşat la<br /> zamfirpop at zamfirpop dot com<br /> <br /> <br /> Oricare dintre variante alegi, îţi mulţumesc anticipat.<br /> <br /> <br /> <br />
M
<br /> Interesant tot blogul, nu numai aceasta prima postare.<br /> <br /> <br />
Répondre
Z
<br /> <br /> # Mariana: Mulţumesc.<br /> <br /> <br /> <br />
R
<br /> O precizare: magazinul F.Tutsek s-a aflat in cladirea din actuala Piata Republicii nr.37. Se mai pastreaza, pana in zilele noastre, baza usor curbata, a fostului balcon.<br /> <br /> <br />
Répondre
Z
<br /> <br /> Mulţumesc.<br /> <br /> <br /> <br />